fredag 23 oktober 2009

Tydligare kan det inte bli, Peter Eriksson!

Fredrik Reinfeldt regerar inte vidare om det om det hänger på Sverigedemokraterna för att sitta kvar.

"Jag tänker inte i ett sådant läge regera vidare beroende på ett aktivt stöd av Sverigedemokraterna."


Så säger statsministern. Tydligare blir det liksom inte.

Men Peter Eriksson, MP:s språkrör, rädd för att komma i klinch med fru Sahlin, klarade ändå inte av att begripa. I Dagens Eko förklarade han att statsministern ändå inte varit tydlig.

Tror jag sagt det förr. Jag blir så trött...

4 kommentarer:

  1. Jag förstår liksom inte poängen med att sätta såna här ultimatum som man kan bli tvungen att vika från vid skarpt läge. Då har man en svekdebatt på halsen dessutom. Om syftet är att skrämma valmanskåren från att rösta på SD kan effekten bli precis tvärtom. Det här visar hur långt från verkligheten dagens politiker befinner sig. //Larstage

    SvaraRadera
  2. Läs mellan raderna. Reinfeldt (tvålen) har med sitt uttalande inte tagit avstånd från "passivt stöd av SD."

    SvaraRadera
  3. Reinfeldt är lika hal som vanligt. Han lovar ingeting, utan ser bara till att sätta press på Mp att överge det Rödgröna samarbetet utifall Sd når Riksdagen. Klart är dock att Mp knappast kommer samarbeta med Alliansen då de står för långt ifrån varandra i b l a kärnkraftsfrågan bara för att nämna en ur högen.

    SvaraRadera
  4. Samtliga tre anonyma ovan har fel.

    1: Reinfelt kommer såklart inte - kan inte - regera med SD. Moderaterna är och har alltid varit tydliga med att inte verka med främlingsfientliga. Hela deras politik går ut på att sätta folk i jobb och skapa jobb - hur ska man kunna skapa arbeten om det inte finns folk som jobbar? Sanningen är ju trots allt den att Sverige BEHÖVER invandrare - och detta är grunden i varför Reinfelt säger som han gör.

    2: Nej - han tar ju tydligt avstånd från "passivt stöd" från SD. Det är det som liksom är meningen ovan, att han helt enkelt inte tänker regera vidare om han sitter i situationen då han blir beroende av (passivt) stöd från SD.

    3: Klart han lovar det (se ovan). Korkat vore ju annars. SD har ju bevisat sig vara ett extremistparti, och för Moderaterna är det bara bra att distansiera sig så mycket som möjligt från dem.

    Det är bra att Reinfeldt gör det han gör. Bra även att mp är beredda att gå dem till mötes (Peter Eriksson är dock inte så smart när han fortsätter propsa på det där sättet).

    SD skämmer ju ut sig själva så gott att de andra partierna egentligen inte behöver göra någonting - de behöver bara ta avstånd och säga "nej".

    Men hela det här spelar ingen roll. SD kommer knappast in i riksdagen 2010. De kommer att få leva med extremiststämpeln fram tills sommaren då TPB-rättegången tar vid och media börjar skriva om Piratpartiet istället. Fram tills dess har SD så mycket byk att tvätta att de kommer att slösa bort sina 19 miljoner på att bygga upp det de försökt bygga de senaste fem åren - ett rumsrent parti, som visar sig citera nazisterna. Det är inte direkt smarta killar som sitter i SD:s partitopp. :)

    SvaraRadera