måndag 19 oktober 2009

SD hetsar vidare

Aftonbladet publicerar idag en debattartikel skriven av Jimmie Åkesson. Bra, tycker jag. Det är bra att Aftonbladet vågar visa exakt hur bruna Sverigedemokraternas skjortor faktiskt är.

Åkesson skriver bland annat att muslimerna är det största utländska hotet för Sverige sedan andra världskriget. Förutom att jag ser det mångkulturella samhället som en möjlighet och inte ett hot, så undrar jag om Åkesson inte har någon som helst koll på 1900-talshistorien. Kalla krig, Tjernobyl-olyckor, kidnappningsplaner på svenska ministrar, u-båtar och annat verkar betydligt mer hotfullt än människor som kommer till vårt land för att de faktiskt behöver vår hjälp och vårt stöd.

Åkesson menar också att vi som tror på det mångkulturella samhället bär ett förakt mot vår egen hembygd. Inget kunde vara mer fel. Mina hembygder (Halland och Stockholm) har genom århundraden påverkats och utvecklats mycket tack vare de utländska influenser som byggt upp samhällen. Att de tyska, franska och vallonska influenserna idag ses som en del av den svenska kulturen är bara ett tecken på att tiden har sin gång. Vi skulle vara ett mycket fattigare folk om vi inte hade haft dessa influenser.

Ett antal jurister säger att Åkessons uttalanden kan anses som hets mot folkgrupp. Ja, säkert. Och då visar han ju partiets rätta ansikte, sprunget ur nynazism.

10 kommentarer:

  1. Islam/muslimer = INTE en etnisk folkgrupp, ras eller nation. Det är en religion/ideologi. Är det rasism att kritisera kommunism eller kristendom?

    SvaraRadera
  2. doublecrona, du har helt rätt att Islam inte är en ras, muslimerna är anhängare av en religion. Problemet med SD är bara det att man själva klumpar ihop alla som har denna religion och påstår att dessa är dåliga människor som är kriminella och hotar vårt samhälle. Jag har aldrig läst att SD konkret har angripit själva religionen Islam utan det är utövarna som det anses vara fel på. Då gör man det till hets mot folkgrupp i stället för kritik mot en religion.

    SvaraRadera
  3. Hets mot folgruppslagen är i sig ett brott mot yttrandefrihetsgrundlagen och borde avskaffas.

    SvaraRadera
  4. Hej Stina.

    Jag tycker inte argumentet om att sverige alltid har haft invandring håller.
    Den invandring du pratar om skedde under århundranden för att få fram antalet som kommit hit de senaste 20-25 åren. Och inte var det så kulturellt avlägsna som kom heller.

    Jag undrar vad du hade tyckt om ditt halland om invandrarna hade valt att flytta till Halland istället för Södertälje, Göteborg, Landskrona, Malmö.
    Problemen vi har idag har sin direkta orsak i att det kommit för många på för kort tid. Det är varken bra för flyktingarna eller de som redan bor här.
    Så problemen är ingenting som invandrarna skapar, det har den svenska flyktingmentaliteten gjort.

    Är det verkligen medmänskligt att ta emot flyktingar som nästan får det värre än om de stannat i sina länder (om man nu ska tro vissa flyktingförespråkare)?

    SvaraRadera
  5. Den politiska korrekthetens tyranni

    Det valhänta sätt på vilket J Åkesson uttrycker sig gör att det som är saklighet med lätthet kan spolas ut och bort som allmänt rasistsikt. Sådana faktum som att invandrarna är överrepresenterade på våra fångvårdsanstalter och att detta inte bara förklaras med dålig integrationspolitik drunknar i allmänt svammel från SD.

    Visst kan man se många, inte alla, men många muslimer som ett hot mot vårt västerländska system. SD:s onyanserade bild av verkligheten omöjliggör för människor med en mer nyanserad världsbild att sympatisera med dem. Visst har Sverige gjort fel under årtionden gällande vår flykting och invandrings politik. Detta har möjliggjort genom en ohelig allians mellan vänster intellektuella och några så osannolika som våra svenska frikyrkoorganisationer.

    Det oproportionerligt stora inflytande som vänstern haft över medias bild av flyktingpolitiken har gjort att de kunnat sätta den politiska agendan. Detta problem har inte varit lika starkt i våra grannländer där flum - vänstern i stort sett upplöstes i tomma intet i och med Vietnam krigets slut och FNL rörelsens upplösning. Kvar finns reliker som Kristiania i Köpenhamn som idag är mer av en turistmagnet.

    Jag ser SD som ett embryonalt politiskt parti som ännu har ett stort antal steg mot utvecklingen till ett fungerande fler-fråge-parti. Risken som jag ser det är att detta embryo hinner bli aborterterat av våra svenska vänster medier innan det hinner utveckla sig. Detta skulle bli bejublat av nämnda grupper som gärna ser demokratin offras bara de kan hålla rent på högerkanten.

    Frågan man ställer sig är "Helgar alltid målet medlen?" Är det rätt att låta partipiskorna vina över folkvalda i kommuner och landsting för att till varje pris hålla SD ute i kylan. HAR inte också dessa blivit invalda av folket i legitima politiska val?

    Före egen del så kommer jag att rösta på SD av demokratiska skäl. Jag vill inte att "tyckar - proffsen" ska få diktera vad eller på vilka jag ska rösta. Visst, det finns mycket övrigt att önska av SD men de måste ju få en chans så som alla partier.

    SvaraRadera
  6. Problemet är att vår sittande regering samt
    oppistionen,inte vågar ta upp frågan i diskution. Det finns problem med vår invandrapolitik idag,där vissa grupper av individer förstör för alla inom gruppen.Vill man inte bjuda in SD till sin sandlådepolitik, kommer man in längden förlora på det. Personligen har inget imot invandrare, men man bör ta in fler vid högkonjunktur o mindre vid låg, annars blir det utanförskap etc. Vad som häder nu är att SD lär komma in i regeringen

    SvaraRadera
  7. Varför ska man inte få rikta grov kritik mot en ideologi bara för att dom påstår att deras idéer kommer från en gud?
    Skulle du bli lika upprörd om någon kritiserade kommunism lika hårt? Skulle det vara hets mot kommunister?
    Varför är muslimer mer värda än anhängare utav andra ideologier?

    SvaraRadera
  8. Hej Stina!
    Jag vet inte om jag ska bli upprörd över SD:s bruna retorik eller de kommentarer som står här...
    Bara för att klarogöra saker och ting:
    1. Islam är en religion, en trosuppfattning som människor utövar bäst de vill.
    2. Politisk islam, är en politisk ideologi som syftar till att skapa en stat som grundar sig på Koranen, sharia lagarna och profeten Muhammeds sunna (en samling skrifter som beskriver regler)
    3. Alla människor som är födda i islam är inte per automatik utövande muslimer, lika lite som alla människor i Sverige är praktiserande protestanter
    4. Alla muslimer vill inte till Sverige
    5. Alla praktiserande muslimer är inte av samma sort, bara inom shiia islam finns 72 olika riktningar, inom sunni islam finns det i alla fall 6 riktningar där den mest fundamentalistiska är salafi. De utgör en ytterst liten del av den totala mängden praktiserande muslimer. Så att klumpa alla i samma grupp är lika korkat som inkorrekt.
    6. Den väsentliga diskussionen bör nog ändå handla om alla människor är lika värda eller inte. Jag vet att Stina utgår från denna princip, den är djupt förankrad i varje människa som har någolunda kunskap om sig själv och sin omgivning(man behöver inte vara en proffessor för att fatta det, liksom). Den andra diskussionen bör handla om vår människosyn. Ser vi på människor som fågelungar som väntar på att bli matade eller ser vi på människan som en självständig individ som kan fatta sina egna beslut.
    7. Ofta glöms det faktum i sådana diskussioner att de flesta nya svenskar inte har nåt val när det gäller att få en bostad. Man tager det man haver. En misslyckad socialdemokratisk integrationspolitik och det faktum att folk får inga jobb i småorter leder till hög koncentration i stodstadsregionerna. För att inte tala om den känsla av utanförskap människor ständigt får kämpa mot.
    Det är nog mer i den här diskussionen än muslimer, kritik eller icke-kritik. Men ett är säkert, SD är inte rumsrena när det gäller främlingsfientlighet. Och det är väl det som Stina säger.

    SvaraRadera
  9. Väl talat Abir. Med torrt på fötterna kommer man längre än att bara klafsa rakt ut i vattnet utan att ha något att stå på. Ihåliga argument är så tråkiga och här visar du hur en diskussion förs. Tack!

    SvaraRadera
  10. Nu kommer alla politiker pliktskyldigast att uttala sig och "ta avstånd", vem är förvånad. Jag vill fråga dem: har ni BOTT i Ronna? inte passerat utan bott? Där kallas svenska tjejer för horor (gissa av vem) och kan inte gå och handla ifred, verkar det som. Istället för att vara politiskt korrekt, hur vore det att som omväxling lyssna på vad folk säger och titta på deras verkliga problem?
    SD kommer att ta rösterna från alla partier eftersom bara SD tar reela problem med ”mångkultur” på allvar. // Mia

    SvaraRadera