torsdag 22 oktober 2009

Förvirrade åtgärder

Jag blir så trött! Hur kan ett statligt verk bli så maktfullkomligt att det begränsar den fria konkurrensen? Det här gynnar ingen, utom möjligen de stora bolagen.

Jag blir dessutom trött på syndikalisterna, som straffar resenärerna, som absolut inte är skyldiga till något.

Tänk om, tänk rätt - både LFV och syndikalister!

4 kommentarer:

  1. Du Stina. Har du provat att åka en fritaxi sent en lördagmorgon när du fått lite för mycket vin att dricka? Om inte så föreslår jag att du provar det någon gång. Du kanske gillar det.... say no more.

    Hursomhelst så är det väl bra om alla oseriösa fribilar tas bort från marknaden. Tror inte du som kund gillar att bli blåst varje gång du åker med dom. Taxametrar som tickar 3-4 gånger så snabbt som våra. Förare som inte hittar mellan Odenplan och Centralen. Det är fri konkurrens det. När företag som inte skulle existera på en "normal" marknad kan fortsätta lura sina kunder dag efter dag allt i den fria konkurrensens namn då är någonting fel. Å felet är naturligvis politikerna som avreglerade taxinäringen i ett hafsverk utan att skapa ett regelverk som fungerar.

    Taxislusken
    www.taxislusk.se

    SvaraRadera
  2. Vilken konkurrens menar centertanten? Du kan väl börja ta reda på fakta. Priset från Arlanda är fast, dvs LFV tvingar bolagen ta ut ett visst pris. varför? När konkurrensen släpptes fri kunde turister få betala 2000-3000 kr och der för mer än 10 år sen.
    Inga friåkare är billigare än storbolagen, däremot kör man äldre smutsigare biloar, ger sämre service.
    Varför skulle annars LFV se sig tvingade att få bort dom frånn de bästa platserna?

    SvaraRadera
  3. om dessa fribilar hade skött sig så hade inte denna situation kunnat uåppstå, men att blåsa, hota och skörta upp turister som inte är medvetna om den fria marknaden i landet kan knappast kallas fri kokurrens. Antar att vi i landet vill att våra turister komemr tillbaka fler gånger till landet, tror inte de har nån större lust när det frösta de råkar ut för är att betala 600:- från Silja till Hornsgatan....

    SvaraRadera
  4. Olagligheter ska självklart bekämpas med polisiära åtgärder, inte genom att ett statligt verk tar sig friheter. Jag är medveten om att det finns problem i flera taxibolag (inte bara de små: www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/200sek/article5955727.ab), men att generalisera, kollektivisera och dra alla över en kam vägrar jag göra. Det skulle ju i så fall innebära att jag tror att alla taxiförare är som han i filmen. Det gör jag inte.

    SvaraRadera