söndag 18 oktober 2009

Goda nyheter för kärleken!

Ja, det här är sannerligen goda nyheter! Självklart ska människor som älskar varandra få gifta sig i kyrkan!

Den könsneutrala äktenskapslagen är utan tvekan något av de bästa Alliansen drivit igenom under den här mandatperioden. Det är bra att Svenska Kyrkan nu visar att den också är en kyrka i tiden.

5 kommentarer:

  1. Detta är i sanning förfärande nyheter.

    Äktenskapet är mellan man och kvinna och det finns inget som helst stöd för något annat i den Heliga Skrift. Äktenskapet, mellan man och kvinna, är också hävdvunnit i de flesta kulturer sedan 1000-tals år tillbaka i historien vilket gör det till en naturlig ordning. Hade samkönade äktenskap varit en naturlig ordning hade dessa också varit en del av historien, vilket de på inget sätt är.

    Att den världsliga makten driver igenom detta är illa nog men att ny också kyrkomötet ställer sig bakom är en stor katastrof för det som är rätt och hävdvunnet.

    SvaraRadera
  2. @Fältmarskalken: På vilket sätt skadar andra människor kärlek dig?

    SvaraRadera
  3. Det här är katastrof för den svenska lutherska kyrkan. Dess trosatser ändras till att bli en politisk agenda. ( missionskyrkan,katoliker mfl har inte detta problem).
    Homosexuella får gärna gifta sig, men borgerligt som alla andra som inte bekänner sig till tron.
    Lägg ner svaksnaka kyrkan eller knoppa av en ny. Det här är inte en tro , det är en politikerlekstuga.

    SvaraRadera
  4. Bästa Bloggkrönikör Stina,
    Denna fråga har intet att göra med om detta på något sätt skulle skada mig.

    Vad frågan ytterst gäller är respekten för den Heliga Skrift och de naturliga ordningar som uppenbaras oss genom denna i form av 1000-åriga tradtitoner och levnadsmönster. Detta har jag, i min ringa person, ingen som helst rätt att sätta mig upp emot. Därav mina bestämda åsikter på detta område och i denna kommer jag stå fast till någon förelägger teologiska belägg för motsatsen.

    SvaraRadera
  5. Men om man läser skriften så ser man att den utersta tidan så ska allt som är rätt ska bli fel och allt fel ska bli rätt.

    SvaraRadera