fredag 9 oktober 2009

Om någon undrar...

Om någon undrar så är jag för en skärpning av sexsköpslagen och en förbättring av förebyggande verksamhet och bättre insatser för utsatta. Liberalism är inte detsamma som att tillåta människohandel.

9 kommentarer:

  1. Hej Stina!
    Människohandel är redan förbjuden på flera sätt!
    Jag har lite funderingar, eftersom du är för en skärpning av sexköpslagen.
    Är det OK att gifta/sambo sig rikt? Är det OK att köpa sex på avbetalning? Är det OK att ta betalt för sex när men filmar?
    Av dessa tre frågor är det väl bara avbetalning som inte är fastställt lagligt. Så var drar du gräsen? Varför är det kontant betalning som upprör? Hur ska en skärpt lagstiftning upprätthållas?
    Värnar du de utsatta ska ju lagen bort, för den har drivit ner de som säljer i källaren och lämnat dem med de sämsta kunderna. Värnar du uppriktigt för de som råkat illa ut då får du engagera dig personligen och inte stifta lagar för att döva ditt moraliska politiska samvete.
    Det tog oss två tusen år att få bort prästerskapet ur våra sängkamrar. Det innebär inte att dörren står öppen för dig och andra politiker som avSchyman. Ni har inte där att göra!
    M v h Peter Wagenius

    SvaraRadera
  2. @Peter
    Se där, det var ju en väl inrepeterad text du skrev.

    Jag har aldrig någonsin (och här kommer det till att jag konstaterar att du skrivit din text förr) sagt något som helst om kontant betalning. Därför faller alla dina argument som är baserade på det helt och hållet.

    Och jag tycker det är helt ok att gifta sig med precis vem man vill, men jag hoppas att man gör det av kärlek.

    SvaraRadera
  3. Jag försöker igen Stina.
    Nej,Stina, du har inte sagt något om kontant betalning. Det är dock detta sexköpslagen i praktiken förbjuder.
    DU vill skärpa sexköpslagen. Därför har jag ställt ett antal frågor till dig om avgränsning. Redogör gärna också varför. Jag skulle se det som direkt ohederligt att inte redovisa underlag för din ståndpunkt.
    Om vi talar om argument, så var mitt enda för att inte få in politiker i våra sängkamrar (vilket vi ju fått) att det tog så lång tid att få bort prästerna. Dessa var dock inte lika farliga som er politiker, då dessa inte på mycket länge haft statligt våld att ta till för att genomdriva sina morallagar.
    En av mina avgränsningsfrågor har du ju besvarat, nämligen att man kan gifta sig till pengar utan att riskera straff. Hur blev det med sambo och de andra avgränsningarna?
    Kanske närmar vi oss din ståndpunkt?

    M v h Peter

    SvaraRadera
  4. Det handlar inte om ditt sovrum. Det handlar om att människor som blir utsatta far extremt illa. En skärpning av lagen, så att straffen blir hårdare, skulle vara ett stort steg på vägen för att komma bort från det.

    SvaraRadera
  5. Hur vet du att det inte gäller mitt sovrum?
    Sexköpslagen har lämnat säljarna med de sämsta kunderna. Den har inte gjort det bättre för sexsäljarna. Den har tryckt dem under jorden och gjort dem svårare att nå för understöd.
    Avgränsningarna vill du tydligen inte gå närmare in på. Ska jag tolka det som att det bara är kontanta sextjänster som ska vara förbjudna? I så fall upplever jag att du har ett moraliskt dilemma.
    Vill du uppriktigt hjälpa de utsatta finns det som sagt andra vägar att gå. Den lättsamma vägen att via lagen bestämma övar andras kroppar och lasta över ansvaret på andra kan inte respekteras.
    Jag upprepar. Ni har inte i våra sovrum att göra!

    SvaraRadera
  6. Jag hoppas att det inte handlar om ditt sovrum, eller din bil, eller någon mörk gränd dit du valt att åka, för jag hoppas att du inte är en människa som utnyttjar andras utsatthet och kränker människors integritet.

    För det är just det det här handlar om - att starka människor inte ska kunna utnyttja svaga, att starka människor inte ska unna utöva makt på de allra mest utsatta i samhället, att starka människor inte ska kränka människors mest intima integritet.

    Därför tycker jag att lagen har ett bra syfte, även om straffskalan har träffat fel. Och därför tycker jag att det även ska utvecklas fler och bättre metoder i samhället att ta hand om de utsatta, gärna med hjälp av de frivilligorganisationer, som redan nu jobbar med prostituerade.

    SvaraRadera
  7. Du försöker återigen lyfta över problematiken på mig. Det är ointressant.
    Du har gått ut med ett ställningstagande. Din grund för ställningstagandet finns redan uppfylld i annan lagstiftning. Sexköpslagen reglerar ju inte människohandel. Sexköpslagen reglerar frivillig sexhandel. Det är DU som vill att frivillig sexhandel ska vara förbjuden. Att den ska bestraffas hårdare. Det är din omhuldade lagstiftning som lämnar sexsäljarna med de sämsta kunderna, tvärt emot dina intensioner.
    Att kränka och utnyttja människor i beroendeställning är redan förbjudet det med.
    Att förbjuda frivilliga avtal är inte liberalt.
    Männikohandel är tvång och således absolut inte liberalt. Hur kan du ens påskina detta.
    Det verkar inte som att du närmare vill redovisa några avgränsningar, trots flera påstötningar.
    Synd. Det är ju grunderna för politiska ställningstaganden man villl få belysta.

    P.S. Jag har aldrig debatterat denna fråga tidigare och således aldrig kunnat repetera in något.
    Det var kanske dumt av mig att försöka, så jag föreslår att vi avslutar.
    M v h från en centerpartist

    SvaraRadera
  8. Ja, jag tycker vi avslutar den här diskussionen. För det är ingen idé att diskutera med någon som först pratar om "våra sovrum" och sedan inte vill diskutera sig själv. Och det är ingen idé att diskutera med någon som inte tar ett svar för vad det är - ett svar.

    Ja, men tack för detta.

    SvaraRadera