måndag 19 oktober 2009

Centerpartiet tar debatten!

Dagen har varit präglad av Jimmie Åkessons tydligt främlingsfientliga uttalanden i Aftonbladet, som jag skrev om i morse. Det gläder mig att kunna konstatera att mina vänner och partikamrater i Centerpartiet inte drar sig för att ta debatten mot Sverigedemokraterna.

Maud Olofsson debatterar mot brunskjortornas ordförande i SVT1 imorgon kl. 07.15.

Gustav, Johan, Per, Helen, Nermin, Abir, Fredrik, Erika och kanske någon till bloggar.

20 kommentarer:

  1. bra att maud vågar debattera, sd är det parti som vågar säga fakta man är inte rasist för det är sanningen så obekväm för alla partier vi som lever i verkligheten vet att åkesson har rätt, hoppas han kommer till riksdagen så sanningen kommer ut klart ayy alla invandrare skall anpassa sig till svenska seder det har väl inget med rasism att göra

    SvaraRadera
  2. Vilka brunskjortor menar du?

    Om du syftar på SDs förflutna så kan jag bara upplysa dig om t.ex socialdemokraternas förflutna, eller vad sägs om VPK?

    Andersbergstrakten är förresten ett väldigt fint mångkulturellt område som jag råkar bo i.

    Spoiler: hets mot folkgrupp gäller inte religioner.

    Spoiler 2: 3.4% av de som kommer till Sverige har verkliga flyktingsskäl, resten är anhöriginvandring.

    Spoiler 3: Vallonerna tillförde goda smeder, och totalt var de ungefär 900 som stannade i Sverige. Jämför detta med 100 000/år som kommer hit, Varav en hel del är analfabeter.

    Hoppas du kan besvara mitt inlägg sakligt och inte som en 14 åring.

    SvaraRadera
  3. Jag inser nu hur lurad jag blivit utav SD och deras påståenden om muslimerna, och jag ber så hemst mycket om ursäkt. Här är beviset som kan fälla Åkessons lögner om denna folkgrupp (se länken)

    http://www.youtube.com/watch?v=det7TUsLy8U

    SvaraRadera
  4. Men accepterar ni ännu islamister i partiet? Det är en skam för ert parti om ni gör det. Det är många vettiga muslimer ni borde vända er till istället.

    Bengt

    SvaraRadera
  5. När Jimmie Åkesson skriver om kollektivet "muslimer" och skuldbelägger dem så rasar makteliten, när feminister skriver likadant om kollektivet "män" och skuldbelägger dem så jublar samma maktelit!

    Det är tydligen skillnad på folk och folk. Inte underligt att SD får ytterligare sympatisörer.

    SvaraRadera
  6. Varför inte låta centerpartistiske riksdagskandidaten Mahmoud Aldebe "ta debatten" istället? Det skulle göra alternativen tydligare.
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Mahmoud_Aldebe

    SvaraRadera
  7. Jimmie Åkessons attack var inte riktad mot islam, utan mot muslimer. Därför kan den anses vara hets mot folkgrupp.

    Om ni hade bemödat er med att läsa vidare på min blogg hade ni hittat det här: http://centralt.blogspot.com/2009/10/islamister-hor-inte-hemma-i.html

    Av samma skäl som jag kritiserar Mahmoud Aldebe så kritiserar jag Sverigedemokrater. Det vill säga - människor och partier som inte erkänner alla människors lika rätt och värde hör inte hemma i Sveriges riksdag. Jag är glad att konstatera att Maud sa precis samma sak i debatten med Åkesson.

    Jag vill också citera Abir Alsahlanis kommentar till mitt blogginlägg "SD hetsar vidare":
    "Jag vet inte om jag ska bli upprörd över SD:s bruna retorik eller de kommentarer som står här...
    Bara för att klarogöra saker och ting:
    1. Islam är en religion, en trosuppfattning som människor utövar bäst de vill.
    2. Politisk islam, är en politisk ideologi som syftar till att skapa en stat som grundar sig på Koranen, sharia lagarna och profeten Muhammeds sunna (en samling skrifter som beskriver regler)
    3. Alla människor som är födda i islam är inte per automatik utövande muslimer, lika lite som alla människor i Sverige är praktiserande protestanter
    4. Alla muslimer vill inte till Sverige
    5. Alla praktiserande muslimer är inte av samma sort, bara inom shiia islam finns 72 olika riktningar, inom sunni islam finns det i alla fall 6 riktningar där den mest fundamentalistiska är salafi. De utgör en ytterst liten del av den totala mängden praktiserande muslimer. Så att klumpa alla i samma grupp är lika korkat som inkorrekt.
    6. Den väsentliga diskussionen bör nog ändå handla om alla människor är lika värda eller inte. Jag vet att Stina utgår från denna princip, den är djupt förankrad i varje människa som har någolunda kunskap om sig själv och sin omgivning(man behöver inte vara en proffessor för att fatta det, liksom). Den andra diskussionen bör handla om vår människosyn. Ser vi på människor som fågelungar som väntar på att bli matade eller ser vi på människan som en självständig individ som kan fatta sina egna beslut.
    7. Ofta glöms det faktum i sådana diskussioner att de flesta nya svenskar inte har nåt val när det gäller att få en bostad. Man tager det man haver. En misslyckad socialdemokratisk integrationspolitik och det faktum att folk får inga jobb i småorter leder till hög koncentration i stodstadsregionerna. För att inte tala om den känsla av utanförskap människor ständigt får kämpa mot.
    Det är nog mer i den här diskussionen än muslimer, kritik eller icke-kritik. Men ett är säkert, SD är inte rumsrena när det gäller främlingsfientlighet. Och det är väl det som Stina säger."

    Så skrev Abir. Det gorde ge er en fingervisning på vägen mot bättre vetande.

    Många partier har delar av sin historia som de inte ska vara stolta över. Skillnaden är att de flesta har gjort bot och bättring. Sverigedemokraterna är fortfarande brunskjortor. Det har ingenting med historien att göra - det handlar om nutid.

    Vad det gäller kollektivism - jag är generellt emot. Jag är centerpartist och liberal. Jag tror på individens möjlighet och kraft att bestämma över sitt eget liv. Utgångspunkten är självklart alla människors lika rätt och värde.

    SvaraRadera
  8. Byt ut ordet "Män" i det Fi skriver mot muslim, jude, invandrare eller kvinna så har du något riktigt skrämmande. Ex...

    Max 25 % i styrelsen får vara invandrare. Vi ska bygga ett samhälle efter svenskars behov, svenskars ekonomi och situation ska stå i fokus i alla frågor. PÅ partistämman är det underhållning om hur muslimer ska slitas i stycken, hur man hatar invandrare. Företrädare säger att kvinnor som ligger med invandrare är rasförädare.

    vad skulle du anse om detta? Det är Fi, och deras syn på män. Det tilltåter vi. Är det inte märkligt att man kan utrycka gränslöst hat och skit mot män? Hade det handlat om någon annan, homosexuella, kvinnor eller invandrare så hade det aldrig accepterats. ÄR det mer okej att kränka mig pga va kön? ÄR jag som man inte lika mycket värd som en muslim eller kvinna? SD är långt mer demokratiska än Fi någonsin har varit.

    SvaraRadera
  9. Jag har aldrig företrätt, försvarat eller engagerat mig i Fi. Ser ingen anledning till att diskutera dem i en debatt som handlar om Sverigedemokraterna.

    SvaraRadera
  10. Maud hade inte mycket att komma med i morse. Hur kan hon inte ens svara på frågan om Aldebe?
    Förstår ingenting, borde väl bara vara att ge ett "riktigt" svar? Men nej, hon ska slingra sig och börja prata om andra grejer.

    SvaraRadera
  11. Jag ursäktar för mitt föregående offensiva påhopp Stina.
    De värderingar du har delar jag också trots att jag sympatiserar med SD.
    Jag tycker bara att i Sverige så ska man följa svenska lagar och gärna delta i våra seder för maximal samhörighet.

    SvaraRadera
  12. Jag vet inte hur man kunde missa svaret från Maud på frågan om Aldebe!
    Hon sa klart och tydligt att alla ska följa Sveriges lagar, att ingen särlagstiftning och att alla människor har lika rätt och värde. Det upprepade hon minst 3 gånger!
    Titta en gång till på Svtplay.
    Sen är det lite svårt att diskutera mot nån som avbryter en hela tiden. Har Åkesson inte lärt sig demorkatins spelrelger? Alla måste få säga sitt! Jag var ju tvungen att se hans tryne på tv imorse!

    SvaraRadera
  13. Det är en självklarhet att man ska följa svensk lag i Sverige.

    Integration handlar inte bara om att de som kommer till Sverige ska anpassa sig efter Sverige. Det handlar om att vi alla i samhället ska anpassa oss efter varandra. Jag äter gärna julmiddag med både kåldolmar och sarma (den serbiska varianten av samma sak), vilket jag gjort i årtionden. Och kåldolmar är ju, som ni vet, en inspiration från det turkiska köket. Karl XII introducerade det i den svenska armén...

    Nu handlar det självklart inte bara om matkultur, utan om så mycket annat. Det handlar om en känslomässig och kulturell förståelse för varandra, en vilja att möta varandra. Det är i det mänskliga mötet vi utvecklas, både som människor och som land.

    SvaraRadera
  14. Ja islam växer så det knackar, likaså konflikterna i världen. Där muslimer kommer med krav om införande av islamiska lagar och att andra ska anpassa sig efter muslimer, så poppar stridigheter upp likt kondylomvårtor. De mindre oroshärdar vi idag ser i Sverige, England, Frankrike, Holland, är precis samma sak som skedde i dessa länder innan muslimer var i majoritet. De började lite gulligt med införande av separata badtider, separata rättsystem, allt i religionfrihetens namn. En fin ide, men när muslimer sätter sina oborstade tänder i våra friheter så blir det inte annat än sunk. Lagar, rättigheter och skyldigheter vrids till muslimers fördel. Inte för samhällets bästa. Dessa friheter existerar för att vara till samhällets bästa, inte för enbart muslimer.

    SvaraRadera
  15. skillnaden mellan islam och andra religioner, är att den kräver att samhället anpassas till religionen(koranen) istället för tvärtom. dessa krav kommer i takt med att den muslimska populationen växer.
    andra religioner och kulturer assimileras mer än gärna efter majoriteten.

    SvaraRadera
  16. TIll Anonym:
    Jag vet inte hur du ens kan påstå att andra religioner anpassar sig mer än gärna och assimileras?
    Korstågen, är det nån som minns dem? Inkvisationen? Häxjakt? Är detta vad du kallar i din värld för integration? Just det ja, Vatikanen som är en egenstat?
    Judendom, Kristendom och Islam är exakt samma doktorin. Men politiker har sett till att i vissa länder att skilja stat från kyrka. Och endast då fick alla människor plats i samhällena och människor kunde börja utvecklas. Om jag inte minns fel, så var det under medeltiden som kyrkan styrde och det inte var så högt i tak så människor dödades för att grannen angivit dem. Medeltiden beskrivs ju som en mörk tildsålder. Just för att kyrkan styrde.
    Du kanske ska läsa lite religionsfilosofi? Ett litet tips bara....
    Släpp din rädsla. Ett annat tips.

    SvaraRadera
  17. Till abir (från anonym 2)
    Du drar upp korståg, häxjakt mm. Saker som hände för flera hundra år sedan. Kom in i verkligheten och kolla vad som händer idag. I dagens värld kan du väl inte hävda annat än att det stämmer vad "anonym" säger. Den kristna religionen har gått framåt och anpassat sig(någorlunda iaf) till dagens moderna samhälle. Medans islam fortfarande ligger många år efter och därför inte anpassat sig lika bra.
    Skulle vilja se svenskar åka till ett islamskt land och kräva svenska/kristna lagar och regler.
    Att säga nej till islamska regler/lagar här i sverige kan väl inte vara rasistiskt? Varför ska vi tillåta att kvinnor och män inte kan ha samma vårdcentraler, badhus mm.? Jag har inget emot invandrare (kristna, muslimska, buddister mm.) så länge de anpassar sig till det svenska samhället. Vill de ha muslimska regler/lagar kanske de skall fundera på att flytta till ett muslimskt land istället?

    SvaraRadera
  18. Så länge ni inte för debatten på ett moget sätt kommer ni CENTERN spela SD rakt i händerna.

    Jag blir ledsen av att se att Sverige styrs av ett gäng populistiska idioter som inte kan FÖRA DEBATT.

    Detta handlar inte bara om SDs uttlanaden, utan av de ETABLERADE PARTIERNAS ovilja att se problemen med integrationen som ett litet problem.

    Finns många icke-rasister/nazister som kommer rösta på SD just för att ni inte gör något åt integrationen. De uppmärksammar iaf problemet!

    Naiva outbildnade politiker har vi fan nog av, och inte kommer det bli bättre om SD kommer in. Men ni vägrar ju se problemet.....

    Kommentera gärna, ställer upp för en seriös debatt om du vågar.

    SvaraRadera
  19. Nu blev det tyst.......

    SvaraRadera
  20. Jag vägrar inte se något problem. Och inte mitt parti heller. Men problemet är inte människorna - det är och har varit segregationen och det sätt på vilket vårt samhälle har tvingat in i segregation.

    Det är ett stort problem att vi inte har erkänt människors möjligheter och kompetens.

    Jag anser att vi för en väldigt mogen debatt, utan att för den skull, som du Fredrik, skriva med stora bokstäver och därmed skrika.

    SvaraRadera