måndag 12 oktober 2009

Fler studentbostäder i Stockholm

Det finns så många dumma regler som innebär att byggandet av hyresrätter av allehanda slag är alldeles för litet. Bland annat får studenter i Stockholm stå i orimligt långa köer för studentlägenheter, vilket i förlängningen innebär att studierna blir lidande.

En sådan regel är dock på väg att tas bort. Det handlar om att det nu inte längre blir tvunget att erbjuda parkeringsplatser till varje studentlägenhet. Alliansen lyckas återigen ta bort orimliga regler, som aldrig borde kommit till från första början.

1 kommentar:

  1. Frågan är varför regeln om att erbjuda en parkeringsplats för lägenheter ska finnas kvar för övriga typer av lägenheter? I Stockholms innerstad ligger bilinnehavet på 0,46. När vi bygger nya täta stadsmiljöer är det naturligtvis fullständigt orimligt att kräva norm 1,0. Om byggherren är intresserad av att bygga fler p-platser kan den naturligtvis göra det. Men att TVINGA (vilket är vad p-normen handlar om) fram en p-plats per lägenhet när bevisligen alla hushåll inte har bil är planekonomi och en typ av politisk styrning av marknaden som är ytterst tveksam.

    SvaraRadera