lördag 17 oktober 2009

Bryter mot mänskliga rättigheter - vem är förvånad?

Sverigedemokraterna förnekar sig inte. I de riktlinjer för arbetsmarknadspolitiken föreslår de bland annat att permanenta uppehållstillstånd ska avskaffas helt och att anhöriginvandringen ska reduceras kraftigt.

Båda dessa förslag är klara brott mot deklarationen om de mänskliga rättigheterna och medföljande konventioner. I barnkonventionen står det till exempel att vid alla beslut som berör barn ska barnets bästa tas i beaktande. Genom att begränsa anhöriginvandringen riskerar man att barnets bästa definitivt inte kommer i främsta rummet, då staten i sådana lägen kan tvingas skilja barn och föräldrar åt.

Att inte ha permanenta uppehållstillstånd är inget mindre än diskriminering. Att sätta vissa människor i källaren. Det är åt skogen, så klart.

Alla vi som respekterar att Sverige förbundit sig att följa de mänskliga rättigheterna och ett antal FN-konventionen förstår att det här inte är hållbart. Om vi ska fortsätta vara ett förebildsland kan vi inte tillåta att Sverigedemokraterna får rum i Sveriges Riksdag.

3 kommentarer:

  1. Detta var det mest krystade argument jag hört på länge.

    Det är ingen som sagt att man skall skilja barn och föräldrar. De har sagt att man skall minska anhöriginvandringen.

    Varför är det diskriminerande att inte ha permanenta uppehållstillstånd? Varför kan man inte ha två varianter, medborgare, inte medborgare?

    Det står inget i någon FN-deklaration, eller medföljande dokument att man måste ha den typ av mycket omfattande anhöriginvandring som vi har idag. Det står ingenstans i några FN-deklaration eller tillhörande dokument att man måste ha permanenta uppehållstillstånd.

    Massvis med länder i världen har INTE permannenta uppehållstillstånd. Det är inte Sverige som är normen, vi är de abnorma.

    Det finns sålunda ingen verklighetsgrund överhuvudtaget i dina argument. Även bortsett från att du inte kommer med några egentliga argument.

    Uppenbarligen försöker du göra politisk karriär och känner dig tvingad att ager i ett så PK uppenbart ärende som detta.

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym! Ja, det är ju det ni som inte vill stå för era främlingsfientliga åsikter brukar kalla er.

    Jag skulle nu kunna citera och gräva djupare i ett antal artiklar i ett antal konventioner, men jag tycker faktiskt att det räcker med de tre första artiklarna i deklarationen om de mänskliga rättigheterna:

    "Artikel 1

    Alla människor äro födda fria och lika i värde och rättigheter. De äro utrustade med förnuft och samvete och böra handla gentemot varandra i en anda av broderskap.

    Artikel 2

    Envar är berättigad till alla de fri- och rättigheter, som uttalas i denna förklaring, utan åtskillnad av något slag, såsom ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i övrigt. Ingen åtskillnad må vidare göras på grund av den politiska, juridiska eller internationella ställning, som intages av det land eller område, till vilket en person hör, vare sig detta land eller område är oberoende, står under förvaltarskap, är icke-självstyrande eller är underkastat någon annan begränsning av sin suveränitet.

    Artikel 3

    Envar har rätt till liv, frihet och personlig säkerhet."

    Hade du känt mig hade du vetat att jag är allt annat än PK. Och hade du känt mig hade du vetat att jag inte är direkt intresserad av någon politisk karriär, utan av att förändra och förbättra. Men det tycker jag är irrelevant i sammanhanget.

    SvaraRadera
  3. Vet inte ifall du har läst om alla de gråhåriga barn som har tänder som 30-åringar som kommer hit utan något som helst ID trots att de enligt gällande migrationslagar ska söka sig till närmsta angränsande land. Sen när de fått permanent uppehållstillstånd så dyker plötsligt nära släktingar upp! WOW! Undra hur många sådana fall det finns i Sverige?

    SvaraRadera