torsdag 10 december 2009

Striden är över

Badvakterna i Aspudden har gett upp och jag gissar att samtidigt som jag skriver detta har grävskoporna påbörjat sitt arbete med att riva ner badhuset. Jag kan mest konstatera att jag fortfarande är lite paff över att det kan pågå almstridsliknande aktiviteter 2009 och att jag tycker att ingen sida i den här saken har gjort rätt hela vägen.

Men det är synd att badhuset inte fick chansen.

Uppdatering kl 15.38: DN visar hur badet jämnas med marken.

6 kommentarer:

  1. Centrum för rättvisa10 december 2009 kl. 13:02

    Badhuset fick inte en chans eftersom den borgerliga majoriteten inte gav badhuset en chans. Så nog finns det en part som handlat sämre än den andra parten. Men jag förstår att du inte kan säga det. Piskan viner...

    SvaraRadera
  2. Vad vag du är. Ta ställning och sluta mesa!

    /Samir Belarbi

    SvaraRadera
  3. Jag kan säga precis vad jag vill. Det är min demokratiska rättighet och det gör jag också. Men jag tycker faktiskt, och det har jag skrivit förr, vilket ni hade sett om ni hade bemödat er med att läsa andra inlägg på min blogg, hela tiden sagt att jag inte tycker att aktionsgruppens metoder har varit ok.

    Jag har också sagt, vilket ni också hade kunnat läsa, att jag tycker att staden har gått för långt.

    Och - badhuset har misskötts även av den röda förra majoriteten. Var var de när avtalet med badhusföreningen skulle uppfyllas varje september?

    SvaraRadera
  4. Hur menar du att människorna som ville rädda badet har misskött sig.
    Skulle de stått med mössan i hand, skrapa med foten och tacka alliansen i Stadshuset för att man låtit sig bli överködra av maktfullkomlighet och ministerstyre - eller vad?

    De som kämpat för badets fortlevnad har hela tiden uppträtt fredligt och lyhört. Att man sedan trotsat ett solklart odemokratiskt politiskt beslut betraktar jag som ett sundhetstecken det finns alldeles för få exempel på.

    SvaraRadera
  5. Hur skulle det gjorts?
    Tomten ville de åt
    De förhandlade aldrig med föreningen
    Sa upp dem Tack o ADJÖ, FÖRSVINN
    Förskola ska byggas ,det ska inte byggas nåt En barack ställs dit.
    Föräldrar VÄGRA DAGISBARCKER! undermålig miljö

    SvaraRadera
  6. Jag tror nog att den stackars idrottspolitiker har skött det här så bra det går.
    Hon, tror jag, repressenterar ändå alla de som inte stod på barikaderna utanför badhuset, de som har ett jobb att gå till varje dag. De som ska få livet att gå ihop mellan dagislämnande arbete dagishämtande matköpande osv.
    Jag får intrycket att de som ville behålla badet främst bestod av folk som av olika skäl inte hade något vettigt att göra på dagarna. (Som kanske borde klippa sig och skaffa ett jobb).
    Vad hade hon vunnit på att möta den arga moben utanför? I slutänden hade hon ju samma problem, ett olönsamt badhus som kostade pengar på ett eller annat sätt och ett behov av dagisplatser som ska underlätta för de som röstat på henne, samt att det finns andra värden på all annan mark som är tänkbar att bygga dagis på.

    SvaraRadera