söndag 29 november 2009

Jämställdheten vinner inte på sosseretorik

Anna Dahlberg skriver i Expressen om Man(S)-partiet. Sossarna slåss för att rädda det sjunkande skeppet SAAB, dominerat av mansyrken, blåställ och gubbar. Samtidigt klagar de på RUT-avdraget, som bidragit till minst 7 000 nya jobb, och får det att låta som att det är förminskande arbeten, trots att de är så uppenbart efterfrågade och uppskattade.

Det säger en del om hur sossarna ser på världen. Traditionellt mansdominerade yrken är viktiga, medan traditionellt kvinnodominerade yrken är... ja... inget att ha. Fast det är ju bara det, att dessa yrken är precis lika värdefulla för ett fungerande samhälle.

Men så länge traditionellt kvinnodominerade yrken fortsatt blir förminskade i något slags förnedringsdebatt, så kommer kvinnor ha genomsnittligt lägre löner än män. Och det borde du förstå, Mona.

3 kommentarer:

  1. Kvinnodominerande yrken kommer alltid att ha lägre löner eftersom lönerna baseras på den skatt man tar ut. Vi har nästan högst skatt i världen och då kan man givetvis inte höja skatten mer och därmed inte lönerna heller, om man nu inte sparkar en jädrans massa människor. I verkstadsindustrin kan man däremot sätta lönerna efter vad kunderna är villiga att betala.

    SvaraRadera
  2. Nåja, det där är ju inte riktigt korrekt. I privat vård förekommer betydligt bättre löner.

    SvaraRadera
  3. Mona Sahlin virrar omkring som en yr höna
    Nu har hon helt på egen hand halverat Socialdemokratiska partiet och måste hitta någon att samarbeta med innan hon hel utradderat partiet .
    Först ville Mona Sahlin regera med MP därefter med MP och Vp och nu med Mp,VP,C och FP

    Skälet till att det finns olika partier är att det existerar helt motsatta uppfattningar mellan dem i de flesta större frågorna och de kan omöligen komma överens,
    Dessa tre alternativ skulle alla ha olika politiska program så det enda hon ar ute efter är en position for sig själv, vilken politik som skulle föras vilket är grunden för ett partis existens är helt betydelselös för henne bara hon får sitta i en regering.
    Mona Sahlin är beredd att komma överens med samliga eftersom hon liksom pastor Jansson "inte har någon bestämmd uppfattning om någonting."och alltid håller med den hon för tillfället talar med.
    Att ett parti skall vinna röster på sitt politiska program har hon inte fattat hon tror att hon själv är den klart lysande stjärnan och röstmagneten som alla vill samarbeta med ,att förhållandet är det rakt motsatta fattar hon heller inte.

    Efter tre år som ledare har hon fortfarande inte presenterat någon politik . Har hon ingen uppfattning och är det anledningen till att hon endast kommer med enfaldigt dagispladder när hon yttrar sig eller förstår hon inte bättre och försöker dölja detta
    Hon säger att hon brukar sitta på toaletten och läsa Fantomen.
    efter att ha sett resultatet av hennes politiska ledarskap under tre år inser man att det är det bästa hon kan göra,

    SvaraRadera