tisdag 27 april 2010

Samarbete med SD är inte ett alternativ

Moderaterna och Socialdemokraterna i Stockholm har tillsammans meddelat att om SD får en vågmästarroll efter nästa val är de beredda att samarbeta över blockgränserna. Vi i Centerpartiet har mycket länge varit mycket tydliga med att ett samarbete med de främlingsfientliga krafterna inte är ett alternativ.

Och naturligtvis får Jimmie Åkesson ett rött skynke framför ansiktet. Men Jimmie, ha det väldigt klart för dig att alla människors lika rätt och värde är ingenting vi någonsin kommer förhandla om. Det är den grundläggande principen för oss som inte gör skillnad på folk och folk. Och i alla våra debatter och dispyter är vi överens om detta - därför att det är det som gör oss till demokrater. Därför kommer vi aldrig samarbeta med er!

23 kommentarer:

  1. Det skulle vara intressant att få veta i exakt vilket avseende SD representerar "de främlingsfientliga krafterna". Att våga ha synpunkter på den vidlyftiga och sedan många år havererade invandringspolitiken kan knappast likställas med att vara främlingsfientlig. Själv är jag sedan många år gift med en invandrare från Asien och har ett stort antal nära vänner från bl.a. Asien. Det finns alltså inte något som helst underlag för att beteckna mig som "främlingsfientlig". Samtidigt är jag sedan länge starkt kritisk till den förda invandringspolitiken.

    Jag är minst lika kritisk till hur du och andra i det politiska och mediala etablissemanget ständig ägnar er åt att klistra etiketter och okvädingsord på kritiker istället för att ta en saklig debatt. Det om något visar på en odemokratisk inställning.

    Det skulle vara intressant att höra hur du i praktiken tänker förverkliga den vackert klingande frasen om "alla människors lika rätt och värde". Menar du att lilla Sverige skall ta emot och ta hand om all världens behövande? Hur skall det gå ihop?

    Hur är det med "våra" pensionärers "lika värde"? De som efter ett strävsamt liv får se sina förutsättningar försämras för att den politiska eliten skall kunna finansiera en allt mer ansvarslös invandringspolitik.

    SvaraRadera
  2. Centerpartiet har spelat ut sin roll i svensk politik. Jag gissar på att ni får mindre än 5% i valet.

    Johan

    SvaraRadera
  3. @Nils Dacke: Ja, öppna gränser och fri rörlighet tycker jag vore fantastiskt. Jag är inte direkt rädd för att vi ska behöva, som du uttrycker det, ta hand om alla världens behövande. För några år sedan pågick en hetsk debatt om risken av att horder av människor skulle invadera Sverige om vi gjorde det lättare att jobba här även om man inte kom från Sverige. I den debatten var Centerpartiet drivande och väldigt tydliga med att vi ville öppna upp och att vi inte trodde det fanns några risker för en invation. Vi fick rätt.

    @Anonym: Nu tror jag iofs att vi får betydligt högre röstetal än så, men även om vi skulle hamna under fem procent, så är det ju inte att ha spelat ut sin roll. Som du vet är gränsen för riksdagsmandat fyra procent.

    SvaraRadera
  4. Är Alliansen främligsfientlig enligt dig eftersom kraven för att få ta hit anhöriga nyss skärptes något? Det visar ju att även Alliasen anser att det finns proplem med invandringen eller hur. Du ser inte heller några problem med att om man röstar på Moderaterna så röstar man även på Socialdemokraterna. Vill du bo i ett land med enpartisystem så finns det redan flera sådana att välja på.

    SvaraRadera
  5. Lagen om försörjningskrav vid anhöriginvandring är väldigt olycklig. Det var också därför jag och Abir Alsahlani skrev en motion för att slopa den. En motion som Centerkvinnornas förbundsstämma röstade för i helgen.

    Det finns stora problem med integrationen. Det har många orsaker, men framför allt handlar det så klart om att Sverige under lång tid har låtit människor hamna i bidragsberoende istället för i situationer där de får jobb.

    SvaraRadera
  6. Som du vet så finns det inte jobb så att det räcker åt oss svenskar, så någon arbetskraftsinvandring (förutom vissa specialister) lär ej behövas på länge.

    Något annat jag undrar över är om du anser att Sverige bör avbryta allt samarbete med våra grannländer eftersom de har en nivå på invandringen som Sverigedemokraterna vill ha även här? Du vet att vi inte har fri invandring i dagsläget och vi har aldrig haft det heller, om du nu är så principfast hur kan du då samarbeta med politiker som enligt ditt sätt att se på saker borde räknas som främlingsfientliga? Varför är en nivå på invandringen ok men inte en annan?
    Även intressant att du anser att svenska skattebetalare gladeligen ska betala för försörjningen av alla som behagar att komma till Sverige, låter som en ekonomiskt hållbar plan... (avd. ironi). Som någon tidigare var inne på så är det nog tur att Centern minskar, om ni är flera inom partiet som är så extrema som du iaf.

    SvaraRadera
  7. Vi kommer alltid vara och har alltid varit beroende av invandring. Jag, till skillnad från du, tänker långsiktigt och ser behovet i åratal och decennier framöver.

    Jag tror på jobblinjen, varför jag alltså tar avstånd från bidragsberoende. Ditt antydande om att jag skulle ha en annan åsikt är därför inte relevant.

    Och jag tror också på ett samarbete både i Norden och inom EU. Sverige kan ju inte påverka våra grannar till att bättra sig utan att samarbeta med dem.

    SvaraRadera
  8. Jaha behov om några decenier (kanske), bidrag fram till dess alltså. För idag kan inte ens du säga att vi behöver arbetskraftsinvandring. Bra tänkt...
    Hur vore det med lite verklighetsförankrad politik ist för önskedrömmar från din sida? Nu lät jag lite elak kanske men det var inte min mening det jag menar är att fler arbetslösa invandrare är det sista Sverige behöver i dagsläget. Jag fick inte heller något svar på hur du kan samarbeta med människor som du rimligtvis måste tycka är främlingsfientliga.

    SvaraRadera
  9. Som jag skrev har vi alltid varit och kommer alltid vara beroende av invandring. Det är presens.

    Och jo, du fick svar.

    SvaraRadera
  10. Ok förklara då vad arbetslösa och med väldigt lite eller ingen utbildning, många av kvinnorna är analfabeter, från t.ex. Somalia ska pyssla med när vi redan nu har hundratusentals arbetslösa människor i Sverige?

    Och nej, jag fick inget svar på hur du kan samarbeta med människor inom Alliansen som vill minska invandringen, de måste rimligtvis vara i majoritet dessutom med tanke på den nya lagstiftningen.

    SvaraRadera
  11. @Anonym: Välkommen att presentera dig!

    SvaraRadera
  12. Richard heter jag, ber om ursäkt om det var min anonymitet som hindrade dig att ge mig ett svar.
    F.ö. anser jag att även om Alliansen nu har infört vissa begränsningar av invandringen så måste det till mycket mer än så. Vi måste ner till åtminstone samma nivå som i Danmark.
    Det jag bl.a. vill påvisa genom att fråga dig är att dubbelmoralen flödar inom Alliansen. Man påstår att SD är onda trots att det är vanliga människor som har tröttnat på, den med internationella ögon sett, extrema invandringspolitiken som förs i Sverige. Detta samtidigt som man inför valet passar på att införa vissa restriktioner när det gäller invandringen (för att locka röster). Vilket Centerpartiet inte verkar ha några problem med heller för den delen.
    Det är också fullständigt obegripligt att vissa fortsätter att framhärda med sin vilja att hellre lägga skattemedel på utlänningar än att höja levnadsstandarden för t.ex. pensionärer i befolkningen som ni har blivit framröstade att ta hand om på bästa sätt. Tycker du verkligen att ni lever upp till det förtroendet?

    SvaraRadera
  13. @Richard: Du läser uppenbarligen inte det jag skriver, eftersom du hela tiden påstår att jag sagt något helt annat än det jag faktiskt har sagt. Därför väljer jag nu att inte svara dig mer, eftersom det är slöseri med min energi.

    SvaraRadera
  14. Du har faktiskt nästan inte svarat på någonting som jag har frågat om vilket jag iofs kan förstå eftersom du rimligtvis inte kan veta vad vi ska göra av alla arbetlösa invandrare. Problemet är ju att det vet ingen annan heller... Det går ju väldigt bra att säga att man tror på jobblinjen men att precisera går tydligen inte.
    Kul att du svarade överhuvudtaget och inte drog fram "rasist"kortet iaf. Ha en fortsatt bra dag.
    //Richard

    SvaraRadera
  15. Jag har sagt hela tiden att vi är och kommer alltid vara beroende av invandringen. Tyvärr är det ju så att välutbildade invandrare tvingas ta lågstatusjobb som många svenskar vägrar ta.

    Vi har en lågkonjunktur i uppåtgående just nu. Vi behöver arbetskraftsinvandringen för att vara ett konkurrenskraftigt land. Och återigen - ingen ska i onödan fast i bidragsberoende, oavsett härkomst.

    SvaraRadera
  16. Du inser väl att de flesta som kommer hit inte är läkare eller motsv. och bara för att du säger att vi är beroende av invandringen så behöver det inte vara så. Jag vet att vi hade ett behov av arbetskraftsinvandring för några decenier sedan men vi har inte det behovet idag. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så kommer det dessutom många analfabeter eller människor med väldigt lite utbildning, vad ska de arbeta med? Även innan lågkonjunkturen tog fart hade vi invandrartäta förorter med enormt hög arbetslöshet, så att det ska lösa sig när vi kommer ur den här ekonomiska svackan tror nog inte många på.
    "Vi behöver arbetskraftsinvandringen för att vara ett konkurrenskraftigt land." menar du att vi behöver sänka lönerna?
    Och det där skitsnacket om att svenskar vägrar ta vissa jobb tycker jag faktiskt att du ska sluta med, det är många arbetslösa som tar illa upp. Vi hade busschaufförer och lokalvårdare även innan massinvandringpolitiken tog över.
    //Richard

    SvaraRadera
  17. Tyvärr för Er så börjar folket vakna nu och i samma ögonblick inse att de levt i en Demokratur de senaste decenierna!

    Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är, dvs nominellt, en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident / dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).

    Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd, själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.

    "I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."

    SvaraRadera
  18. Dansa är ju ett bra jobb för de som kommer hit, att tunera med sina kulturer som shower och visa upp sitt land, vore jättebra så kunde vi smaka på deras mat och utbyta idéer. /Jukko

    SvaraRadera
  19. Stina: Centerpartiet är ett döende parti. Det är presens. Floskler om demokratisyn hjälper varken dig eller ditt nazistrukna parti. Förbered dig på att syssla med något annat längre fram, något där du kan tillföra något vettigt för samhället. Det är futurum.

    SvaraRadera
  20. @Christian: Centerpartiet har en brun historia från 30-talet som vi har gjort upp med och tagit starkt avstånd ifrån. Det är definitivt inget som är relevant eller gällande idag.

    För övrigt bör du kanske ta reda på vem jag är och vad jag gör, innan du föreslår att jag ska göra annat.

    SvaraRadera
  21. Anonym sa...
    Dansa är ju ett bra jobb för de som kommer hit, att tunera med sina kulturer som shower och visa upp sitt land, vore jättebra så kunde vi smaka på deras mat och utbyta idéer. /Jukko

    SvaraRadera
  22. Dansa är ju ett bra jobb för de som kommer hit, att tunera med sina kulturer som shower och visa upp sitt land, vore jättebra så kunde vi smaka på deras mat och utbyta idéer. /Jukko

    SvaraRadera
  23. Dansa är ju ett bra jobb för de som kommer hit, att tunera med sina kulturer som shower och visa upp sitt land, vore jättebra så kunde vi smaka på deras mat och utbyta idéer. /Jukko

    SvaraRadera