tisdag 20 april 2010

Rödgrön röra rör till det om Förbifarten

För några veckor sedan lovade socialdemokraterna med Carin Jämtin i spetsen att Förbifart Stockholm skulle byggas om de råkade komma till makten. Men nu borde väl ändå sossarna ha lärt sig att nästan de enda de är överens med sina vänsterkamrater om är att de ska samarbeta. För kommer överens i sakfrågorna gör de inte.

Och därför är nu den rödgröna rörans förslag att de ska genomföra en folkomröstning om Förbifarten. Och det ska ske först 2012. Men alltså? Vi vet att sju av tio stockholmare är för Förbifarten, för det visade den undersökning Novus Opinion gjorde på uppdrag av Centerpartiet. Vi vet att Förbifarten är en förutsättning för Stockholms tillväxt. Vi vet att Stockholm kommer växa med ett Göteborg inom inte allt för många år och att de då krävs en fungerande infrastruktur. Vi vet en massa saker som gör att Förbifarten behövs.

Att Förbifarten dessutom inte är något som Stockholms Stad har ensamrätt på att besluta om, utan är ett nationellt intresse verkar vänsterkartellen inte ha greppat.

Ja till Förbifarten! Utan folkomröstning!

Per, Anders, Johan, Elisabeth och Magnus har också skrivit om det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar