onsdag 7 april 2010

Dawit Isaak och mänskliga rättigheter

"Ingen får utsättas för tortyr eller grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning."

Så lyder artikel 5 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.

Dawit Isaak och hans olycksbröder lider. Det är fortfarande fullständigt åt skogen att det i världen idag sitter människor fängslade för att de använt sig av rättigheterna i artikel 19 i ovan nämnda förklaring:

"Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser."

Frige Dawit Isaak nu!

2 kommentarer:

  1. http://www.iloveeri.com/?p=1899

    SvaraRadera
  2. VAD SKREV HAN?HAR DU LÄST I TIDNINGEN PÅ TIGRINJA(SETIT ÄR PÅ TIGRINJA, DU KANSKE INTE VET?)ELLER NÅGON KOMPIS ÖVERSATTE DEN TILL SVENSKA? VET DU HUR MYCKET BISTÅND SOM SVERIGE GER ERITREA?
    LITA INTE PÅ TIDNINGARNA, DE HAR EGEN AGENDA OCH DU ÄR ETT VERKTYG. OM DU VILL SÄLJA DIG SJÄLV SÅ ÄR DET UPP TILL DIG, MEN DU KOMMER ATT ÅNGRA DIG NÄR DU BLIR STOR. BLANDA DIG INTE I SAKER SOM DU INTE VET, T.EX OM ERITREA HAR DU INGEN ANING.
    Att prata om att dawit ska friges är en sak, men att svartmåla eritrea och eritreaner är en annan sak. Om ni politiker och journalister börjar se eritreaner och afrikaner som jämlikar och pratar med oss på ett jämlikt och demokratiskt sätt utan att censurera våran åsikter,så tror jag att man kan hitta en lösning till att dawit och andra fångar friges. Ni har helt ignorerat och sencurerat oss, det är dumt.

    /eritrean som känner dawit och hans släkt.

    SvaraRadera