söndag 4 oktober 2009

Dags att Moderaterna ändrar sig!

Tre av fyra allianspartier vill ge papperslösa rätt till vård. Och nu är det sannerligen på tiden att även Moderaterna ändrar sig.

Jag behöver inte argumentera mer. Det har jag gjort så väldigt länge. Och så finns det andra som gör det mycket bättre än jag.

3 kommentarer:

  1. Det positiva med denna debatt är att jag nu har kunnat sortera bort de partier som inte blir aktuella för min röst nästa år. Att ens föreslå att personer som vistas illegalt i landet (och som därigenom utgör ett potentiellt hot mot riket) ska erhålla skattefinansierad sjukvård anser jag är ett hån mot landets skatteebetalare. Jag hoppas att (m) inte ändrar sig i frågan, då finns det åtminstone ett parti kvar som förtjänar rösten. I annat fall får det bli blankröst för första gången.

    SvaraRadera
  2. Varför ska asylsökande och papperslösa migranter ha tillgång till sjukvård på lika villkor som svenska medborgare? Ett argumantationsunderlag; Svenska Röda Korset, Rädda Barnen, IFMSA-Sweden och Rosengrenska stiftelsen, 2009-09-23
    http://www.vardforalla.se/files/vardforalla/Argument_ratt-till-vard.pdf

    Kolla gärna in vardforalla.se också!

    SvaraRadera
  3. Tack!

    För mig är det helt enkelt en självklarhet att Sverige ska följa de internationella konventioner som vi förbundit oss att följa. Vi ska alltså rätt och slätt inte bryta mot de mänskliga rättigheterna.

    SvaraRadera