torsdag 28 januari 2010

Äntligen!

Man skulle kunna tro att rubriken syftar på att jag äntligen bloggar igen. Men icke! Det är större än så! Det här är så stort att jag inte vet vart jag ska ta vägen!

Idag har regeringen fattat beslutet att utreda hur papperslösa i Sverige ska få tillgång till vård. Och Göran Hägglund, socialministern, är övertygad om att det kommer leda till en lagstiftning som ger papperslösa rätt till vård.

Vi har slitit som djur för att få detta till stånd. Jag vill särskilt tacka Magnus Andersson, Gustav Andersson och Katarina Erlingson som varit mina speciella vapendragare i detta. Dessutom har Per Ankersjö, Oscar Fredriksson, Oscar Sundevall, Helen Törnqvist, Muharrem Demirok, Kenneth Johansson och många fler (just nu är jag så upprymd att jag säkert glömt en del namn, men ni vet vilka ni är) bidragit till att Centerpartiet vände i frågan och att regeringen till slut också fattade sitt beslut.

Det här är en stor seger.

2 kommentarer:

 1. Gratulerar! Jag håller tummarna på att det blir en lag och tackar er som jobbat (fast ni är centerpartister.. :-) ). Nu är det bara att försöka stävja dem som vill förbjuda burka på allmän plats! Spotta i nyporna! Jag är med!

  SvaraRadera
 2. Här har du den viktigaste "mjuka" frågan i vår tid.

  Mvh http://fms-gotland.blogspot.com/

  Lennart Bladh
  Svenska Institutet FMS

  SvaraRadera